Cateva cuvinte despre condimente
Preocuparea omului pentru diversificarea si imbunatatirea aromei diverselor produse folosite in hrana este straveche.Aceasta preocupare a condus in timp la descoperirea unui mare numar de plante condimentare.
Condimentele naturale provin in totalitate din regnul vegetal si sunt constituite ,fie din plante ca atare,fie din diferite organe sau parti ale plantelor:radacini,tulpini,frunze,flori,fructe,seminte.

Unele legume ca de exemplu:ceapa,prazul,usturoiul,ardeiul,patrunjelul,pastarnacul si telina,desi au un caracter condimentar suficient de pronuntat,sunt considerate alimente propriu-zise.
Plante condimentare: Busuiocul,cimbrisorul,cimbrul,leusteanul,maghiranul,mararul,menta,rosmarinul,sovirvul,tarhonul,trufele.
Read MoreStiati ca?
Rosmarinul-Este un arbust din familia labiatelor si se cultiva ca planta condimentara si ornamentala.Frunzele sale au un gust placut aromatic.Este folosit ca atare sau asociat cu alte plante la condimentarea unor alimente.
Capere-Arbust din familia caparidaceelor care creste in Asia Mica si regiunea mediteraniana.Caperele sunt mugurii florali in care sunt localizate insusirile condimentare.Sunt recoltate la sfarsitul primaverii,sortate dupa dimensiuni si conservate in otet sau saramura.In stare proaspata au un gust caracteristic,putin iute si amarui.Sunt folosite pentru asezonarea a numeroase preparate culinare.