Supe si ciorbe,bors de...
Bors de perisoare
Reteta romaneasca..

Ingrediente: 500 ml bors,400g carne tocata,o ceapa alba,1-2 fire ceapa verde,o legatura marar,o lg orez,un ou, sare,piper,un ardei verde,2 morcovi,o telina mica,1-2 linguri ulei
Mod de preparare:Se curata legumele.Se dau pe razatoarea mica si se innabusa in sucul propriu 2-3min.Se adauga aprox 2 litri de apa fiarta si se lasa sa clocoteasca.Separat,se taie ceapa si se caleste intr-o lingura de ulei.Se spala si se toaca verdeata si dupa ce s-a racit ceapa,se adauga ambele peste carnea tocata.Se alege si se spala orezul,se pune in bol,se adauga oul si se condimenteaza cu sare si piper.Se amesteca bine compozitia de carne pana se leaga.Se formeaza perisoarele,se pun in zeama sa fiarba ,se ia spuma si se acopera.la final,se adauga borsul fiert si se serveste ornata cu fire de ceapa verde tocata marunt.
Read More